loading.gif
mobile-banner-bg

İLÇE DANIŞMA MECLİSİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

...
26 Mart 2012 - Pazartesi

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığımız tarafından düzenlenen Kasım ayı olağan “Danışma Meclisi” 27 Kasım 2011 Pazar günü Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi.

İLÇE DANIŞMA MECLİSİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

 

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığımız tarafından düzenlenen Kasım ayı olağan “Danışma Meclisi” 27 Kasım 2011 Pazar günü Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Teşkilatımızın her kademesinden yoğun ilgi gören Danışma Meclisimize İstanbul Milletvekilimiz Sayın Nimet Baş, İstanbul İl Başkan Yardımcılarımız Sayın Halis Dalkılıç ve Sayın Abdullah Güler'in yanısıra il yönetim kurulu üyelerimiz Tülin Mazlumoğlu Kestane, Faruk Gökkuş veTüm Yönetim Kurulumuz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız,Teşkilatımızın Her Kademesinde Görev Alan Ve Partimize Gönül Vermiş Değerli Beşiktaşlılar katıldı.

 

 

Danışma Meclisi'nde açılış konuşmasını yapan Beşiktaş İlçe Başkanımız İbrahim Yıldırım, Beşiktaş'ta gelinen başarılı nokta için tüm teşkilat çalışanlarını tebrik etti. Bayrağı devir aldıkları günden bugüne çok hızlı yol alındığını söyleyen Sayın İbrahim Yıldırım şunları kaydetti:

 

 

"Uzunca bir süredir ilçede birlikte siyaset yapıyoruz ve her geçen gün bizden önceki arkadaşlarımızın bizlere emanet

ettiği bayrağı daha iyi yerlere taşıyabilmek için bütün arkadaşlarım, teşkilatımızın tüm fertleri, ana kadememiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız gerçekten can siperane çalışmalarına devam ediyorlar. Gururla söylemek isterim ki, referandum sürecini ve ondan sonra da 2011 seçimlerini şöyle bir hatırlarsak, Beşiktaş'ta daha önceki seçimlere nazaran çok daha iyi bir şekilde hem seçim günü okullarda, hem de kampanya esnasında teşkilatımız saha hakimiyetini diğer partilere bırakmadı. Hem referandumda, hem de seçim sürecinde, gerçekten Beşiktaş'ın bütün mahallelerinde, caddelerinde, evlerinde çalışmalarımızı siz değerli teşkilat mensuplarımız sayesinde hep öncü bir şekilde gerçekleştirdik ve saha hakimiyetini hep elimizde bulundurduk.Ben bundan dolayı bütün teşkilattaki tüm arkadaşalrımı, kardeşlerimizi, kadın kollarımızı ve gençlik kollarımızı canı yürekten tebrik ve teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız diyorum."

 

Görevi devir aldıkları 2,5 yıl öncesinde 2900 olan üye sayısını geçen süre zarfında 14 bin'e ulaştırdıklarını söyleyen İbrahim Yıldırım, 2014'de gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde hedefin mutlak başarı olduğunu da sözlerine eklerken, ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları olarak Beşiktaş İlçe Başkanlığı'nda yakalanan uyumun tüm ilçeler için önemli bir örnek olduğunu vurguladı.

 

 "İki ayda bir yaptığımız İlçe Danışma Meclisimizde duygularımızı sizlerle paylaşıyor, teşkilatımızın durumunu gözden geçiriyor, bizden sorumlu olan il yönetim kurulu üyelerimiz, il başkan yardımcılarımız ve milletvekillerimizin mesajlarını alıyoruz. Bundan sonra çok daha güçlü bir şekilde sahadaki çalışmalarımıza devam ederek, hedefimiz olan 2014'de Beşiktaş'ta mutlak başarıyı yakalayacağız. Ben bunu 3 kademe birlikte çalışarak başaracağımıza yürekten inanıyorum. Geldiğimiz nokta itibarı ile gururla şunu da söylemek isterim, ben yine partimizin bütün ilçelerindeki çalışmalara örnek teşkil edecek şekilde 3 kademe arasındaki uyum, kadın, gençlik ve ana kadememizin birlikte çalışmaları bize 2014'de gelecek olan başarıyı şimdiden müjdeliyor. İnşallah birlik ve beraberlik içinde çalışmalara devam ederiz ve arzu ettiğimiz başarıyı Beşiktaş'ta yakalayarak Sayın Başbakanımıza Beşiktaş'taki belediyeyi hediye ederiz. "

 

 

Beşiktaş İlçe Danışma Meclisimizde bizleri yalnız bırakmayan AK Parti istanbul İl Başkan Yardımcımız Sayın Halis Dalkılıç ise, şehir dışında olması sebebiyle Danışma Meclisi'ne katılamayan AK Parti istanbul İl Başkanımız Aziz Babuşcu'nun selamını ileterek konuşmasına başladı

 

 

Danışma Meclislerinin ilçelerin fotoğrafı olduğunu vurgulayan Sayın Dalkılıç şunları söyledi:

 

"Danışma Meclisi, bizim teşkilatımızın çalışmaları açısından en önemli toplantılarımızdan bir tanesi. Nasıl ki mahalle, ilçe yönetim kurulu toplantılarımız var, Danışma Meclisimiz de teşkilat olarak en geniş manada bir araya geldiğimiz, çalışmalarımızı istişare ve müzakere ettiğimiz, geçmişte yaptıklarımızı paylaştığımız, geleceğe dair planlarımızı konuştuğumuz, motivasyonu arttırıcı toplantılarımızdan. Arazideki teşkilatın gücünü biz Danışma Meclisi toplantılarına geldiğimizde farkediyor, fotoğrafı görüyoruz. İlçe ile ilgili kanaatlerimiz oluşuyor. O fotoğrafta ilçe teşkilatımızın yapısını görüyoruz. Buradan gördüğüm fotoğraf Beşiktaş için son derece şık."

 

 

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKAN YARDIMCISI SAYIN HALİS DALKILIÇ, KONUŞMASINDA BEŞİKTAŞ'TA SİYASET YAPMANIN ZORLUKLARINDAN DA BAHSETTİ.

 

 

"Beşiktaş'ta siyaset yapmak, Bağcılar'da, Esenler'de, Sultanbeyli'de yapmak gibi değildir. Çünkü vizyonunuzu muhatabınıza belki de çok kolay aktaramayabilirsiniz. Daha çok çalışmamız gerekiyor. Ama Beşiktaş'ta yapılan çalışmaların İstanbul'un yüzde 50'sine katkıda bulunduğunu asla unutmuyoruz. Beşiktaş'ta yapılan çalışmalar her türlü takdirin ötesinde. Bugün de burada Pazar günü herkesin istirahat ettiği günde salonda oturacak koltuğun olmaması memnuniyet verici."

 

 

Sayın Halis Dalkılıç 12 Şubat'ta gerçekleştirilecek kongre öncesi Beşiktaş'ta bir Danışma Meclisi daha yapılacağını sözlerine ekledi.

 

 

"Kongre öncesi inşallah bir daha buluşacağız ama saha çalışması açısından bizim Beşiktaş sokaklarında misyonumuzu, vizyonumuzu ufkumuzu anlattığınızda sadece Beşiktaş genelinde sonuç almış gibi bakmıyoruz. Çok önemli işler yapan, sadece Beşiktaş'a değil, İstanbul'a değil, Türkiye'ye değil, dünyaya gerçekten vizyon ortaya koyan, dünyanın tüm mazlum ve mağdur coğrafyalarına umut olan ve umut taşıyan bir hareketin mensuplarıyız. Çünkü bizim liderimiz bunu öğretip, böyle durdu, böyle yapıyor, çünkü o bize güveniyor, biz de ona güveniyoruz. Çünkü bu millet bize güveniyor, biz liderimize güveniyoruz. Dünyanın neresinde bir mağduriyet varsa uzaktan "Sizi duyduk" demiyoruz, ne yapıyoruz, Sayın Başbakanımız Somali'ye gidiyor, orada açlıktan ölen bebenin yanına gidip şahit oluyor, zamanı ve mekanı şahit ediyor. Ya da yaşanan felaketten günler ve aylar sonra değil, 6 saat sonra Van'daki vatandaşlarımızın yanında olan bir Başbakan. Türkiye'nin çeperlerinde mazlum hale düşmüş tüm insanlarımızın imdadına yetişen bir kadro.. Bu kadro çok büyük ve tarihe geçecek işler yapıyor. Bunun için biz büyük düşünüyoruz, dünyaya, medeniyete, insanlığa dair endişe taşıdığımızı bu kadrodaki çalışmalarımızla gösteriyoruz."

 

İSTANBUL MİLLETVEKİLİMİZ SAYIN NİMET BAŞ İSE DANIŞMA MECLİSİ'NDE YAPTIĞI KONUŞMADA GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU. SAYIN NİMET BAŞ KONUŞMASINA DANIŞMA MECLİSİ'NİN ÖNEMİNİ VURGULAYARAK BAŞLADI.

"İlçe Danışma Meclislerimiz, İl Danışma Meclislerimiz parti içinde hem bir aile ortamı oluşması, hem de meselelerin tartışılması ve demokratik zemin oluşması açısından son derece önemli yerler. AK Parti'nin kuruluşunda, özellikle tüzükte iki ay ara ile danışma meclisi yapılması teklifini tartışırken 'Bunlar ilk başta çok sıklıkla yapılır ama bir süre sonra bu Danışma Meclisleri hiç yapılmaz olur, hatta Danışma Meclisi diye birşey partide kalmaz." diye itirazlar oldu. Biz görüyoruz ki, 10 yıl sonra, bırakın istişare ve danışma meclisi toplantılarımızın değersizleşmesini veya azalmasını, tam tersine gittikçe kurumsallaşan ve bizi biz yapan, bizi bir arada tutan değerlere sahip toplantılar oldu. Bir siyasi partinin kendi içinde istişare etmesi, kendi içinde siyasi değerlendirmelerde bulunması son derece önemli. Çok yakın zamanda ana muhalefet partisinde bir milletvekilinin Dersim konusunda bir mülakat vermesi ile başlayan tartışmalara baktığımızda aslında bir siyasi partinin düşünce yapısının oluşmasında, o düşüncenin seslendirilmesinde iç istişarenin ne kadar önemli olduğuna bir kez daha gözler önüne serildi. Birisi bir açıklama yaptı, 12-13 tane milletvekili hem açıklamayı yapana, hem genel başkanlarına bir bildiri yayınladılar ve bir anda kendi içlerinde birbirlerine düştüler. AK Parti'de farklı sesler olmadığından veya kendi içimizde eleştiri kültürünü geliştirmediğimizden değil, tam tersine zamanında ve lisan-ı münasiple bunları konuşacak işte bu mekanizmaları oluşturduğumuz ve ısrarla, inançla sürdürdüğümüz için bu tip durumlar yaşamıyoruz. Bu yüzden Danışma Meclislerimizi çok önemsiyorum. Hem kendi içimizdeki meselelerin konuşulmasında, hem ülke meselelerinin tekrar değeerlendirilmesinde son derece önemli. "

 

 

Sayın Nimet Baş, özellikle Van depreminden sonra hükümetimizin afet bölgesine hızlı intikal, müdahale ve organizasyonunu görmezden gelip, eleştirenler için de şunları söyledi:

 

 

"Sizler de biliyorsunuz ki, Türkiye %51 gibi yüksek bir oy ile iktidara gelmiş olan ve 3 dönem seçilen, hakikaten tarihi manada büyük bir başarı adledilen hükümetimizin kurulması ile birlikte hem iç, hem dış odaklar bir şekilde ittifak edip, Türkiye'nin bu parlayan yıldızını ve geleceğe dair olumsuz etkilemeye çalışıyor son dönemde. Nitekim hemen seçimlerden sonra başlayan terör saldırıları ve en son Hakkari Çukurca'daki 25 şehidimiz ve ondan sonra meydana gelenler elbette Türkiye için üzüntü verici hadiselerdir. Van'da yaşanan depremden sonra da dikkat ederseniz, en hızlı şekilde ve en iyi noktada organize olmuş olmamıza rağmen, mevcut hava koşulları, bir şekilde organizasyonda meydana elen ufak tefek aksaklıklar Türkiye'nin gündemine 'Bu mesele ile hükümet başa çıkamadı, sınıfta kaldı gibi..' yansıtılarak, gerçekten bazı hadiselerin tek tek ele alınıp, son derece kötü bir şekilde kamuoyuna sunulmasıyla karşı karşıya kaldık. Şu ana kadar Van' a 60 bin çadır, 342 milyon para yardımını gönderilirken yanısıra, sivil toplum örgütleri, yardım kuruluşları herkes seferber olmuş durumda. Elbette her depremin, her afetin yarattığı büyük bir üzüntü ve tahribat olacak. Dolayısıyla inanın o bölgedeki insanlar büyük bir metanet, sabır ve özveri ile 'Allah razı olsun hükümetimizden, bizi burada açta açıkta bırakmadı." deseler de bu tarafta hakikaten tabiri caiz ise tuzu kuruların oturup eleştirdiği bir durum."

 

 

Güçlü ekonomimiz ve istikrarımızla artık gelişmiş ülkeler liginde olduğumuzu söyleyen Sayın Nimet Baş, Türkiye'nin kendi meseleleri ile başedebilecek güçte bir ülke olduğunu da vurguladı.

 

 

"Türkiye, gerçekten Van depremi dahil bir çok büyük mesele ile başedebilecek, hem siyasi güce, hem de ekonomik güce sahip bir ülke. Dünyanın 15'inci büyük, Avrupa'nın 6'ıncı büyük ekonomisiyiz. Başbakanımız çok yakın bir tarihte G-20 zirvesindeydi. Bütün liderlerin fotoğraf çektirdiği ve ikili görüşme yaptığı bir lider. Eskiden ülkemizin Başbakanının, bırakın ikili görüşmeleri, daha alt düzeyde randevu alamadığı bir dönemden gerçekten ulusal gururumuzu en üst düzeye taşıyan, gittiğimiz her yerde pasaportumuzla övündüğümüz, bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyduğumuz bir Türkiye inşa etme konusunda son derece başarılı olduk. Tabi ki herşey mükemmel değil. On yıllardır biriktirilmiş Türkiye'deki problemler 10 yılda çözülecek değil. Ama aldığımız noktadan bugün getirdiğimiz noktaya baktığımız zaman Türkiye gerçekten 2000'li yıllar başında ıskaladığını düşündüğümüz, çağın gerisinde kaldı diye hayıflandığımız ülkemiz, bugün çağın en ileri devletleri ile, hatta bazılarından çok daha ileri bir noktaya geldi. Eğitimden sağlığa, emniyetten adalete ve ulaştırmaya kadar Türkiye çok ileri bir noktada. Göreve geldiğimizde kişi başına düşen gelir 3000 dolarken, bugün 10 bin doları aştı. 8 milyon uçak bileti satılırken 120 milyonun üzerinde uçak bileti satılır hale geldi. Elbette Türkiye'nin hala yoksulları var ama göreve geldiğimizde günde 1 dolardan aşağı bir rakamla yaşamak zorunda kalan insanların olduğu bir ülkeydik. Bugün böyle bir tablo yok. Türkiye artık gelişmekte olan ülkeler değil, gelişmiş ülkeler liginde. Burnumuzun dibinde, düne kadar örnek gösterilen, Yunanistan, iki eli önünde, el pençe, bir başka ülkenin yani Almanya Başbakanı Merkel'in karşısında iki büklüm yardım dileniyor. İtalyasından İspanyasına kadar birçok Avrupa ülkesi hem durağan ekonomileri ile hem de yaşanan siyasi gelişmeler nedeniyle çok daha kötü durumda. Bugün Türkiye Avrupa Birliği'ne girme yolunda ve sürecinde aranan ülkedir. Çok daha da ileriye gideceğiz inşallah."

 

 

Beşiktaş İlçe Teşkilatımızın, Türkiyemiz gibi, Ana kadememiz İle, Kadın Kollarımızla, Gençlik kollarımızla dünden bugüne sürekli yükselen bir trendle ve gayretle hep iyiye gittiğini söyleyen ve çalışmalarımızı tebrik eden Sayın Nimet Baş'ın konuşmasının ardından Danışma Meclisimize katılamayan Sayın Bakanlarımızın, Milletvekilllerimizin ve AK Partimizin değerli isimlerinin telgraflarıyla gönderdikleri mesajların okunmasıyla Danışma Meclisimiz sona erdi.