loading.gif
mobile-banner-bg

İstanbul’da Kadir Topbaş’la Devam

...
05 Aralık 2013 - Perşembe

İstanbul’da Kadir Topbaş’la Devam

AK Parti’nin 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde İBB Başkan adayı Kadir Topbaş oldu. Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı’nda Kadir Topbaş’ın adaylığını açıkladı.

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısında, 7 büyükşehir ve 14 il belediye başkan adayını açıklayan Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, “Eserler ortada. Gerek belediye gerek merkezi hükümet. İstanbul AK Parti’yle güzel. İnşallah daha güzel olacak, ben buna inanıyorum. Çünkü biz İstanbul’da Türkiye’yi görüyoruz. İstanbul’da yola Kadir Topbaş’la devam ediyoruz.” dedi.

İstanbul, Alan Bir Şehir Değil, Veren Bir Şehirdir

İstanbul'un, bir şehir sıfatıyla, o şehir içinde yaşayan ve şehri inşa eden insanlarıyla her zaman bir kutup yıldızı olduğunu belirten Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. İstanbul nice şehirlere, nice medeniyetlere öncülük ettiği kadar AK Parti'nin ilke ve ideallerini, proje ve hedeflerini de şekillendirmiş, bize öncülük etmiş, bize istikamet çizmiş bir şehirdir. İstanbul öz, diğer şehirler elbette üvey evlat değildir. Ama İstanbul ne kadar iyi olursa ne kadar bayındır, ne kadar mamur olursa biliyoruz ki diğer 80 vilayet de o kadar bayındır, o kadar mamur, o kadar gururlu ve huzurlu olurlar. Şunu unutmayın sevgili kardeşlerim, İstanbul, alan bir şehir değil, veren bir şehirdir."

İstanbul Alelade Bir Şehir Değildir"

İstanbul'un alelade bir şehir olmadığını ve alelade bir belediye başkanını kabullenmeyeceğini belirten Başbakanımız şöyle konuştu: "İstanbul'un ruhunu, özünü, tarihini, kültürünü özümsemeyenler İstanbul'a hizmet etme gururunu yüklenemezler. İstanbul'un mezar taşlarını sökenler, mezar taşlarından camilerine, erguvanlarından lalelerine, çarşılarından şadırvanlarına, simitçilerinden bozacılarına, poyrazından lodosuna, kedilerinden lüferine kadar her dem anlattığı tarihi anlamayanlar İstanbul'u asla anlayamazlar. İstanbul'u asfalt yollardan ibaret görenler hiçbir şey görmemiştir. İstanbul'u betonlardan ibaret görenler, İstanbul'da hiçbir şey görmemiştir. Nasıl ki asfalt sadece beton değilse İstanbul sadece boğaz, sadece zengin, sadece elit de değildir."

İstanbul Türkiye'dir

Genel Başkan ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a, bu şehrin tarihi ve medeniyeti dışında istikamet çizmek isteyenlerin, İstanbul'un ruhuna vakıf olamayanların bulunduğuna dikkati çekerek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "İstanbul Türkiye'dir. Topyekün Türkiye'yi kucaklayamayan, topyekün Türkiye'nin hissiyatını anlamayan da İstanbul'u anlayamaz, dinleyemez. Allah'a hamdolsun biz İstanbul'u anladığımız için Türkiye'yi, Türkiye'yi anladığımız için İstanbul'u anladık. İstanbul'a çok eser, çok hizmet kazandırdık. İstanbul'da sürüp giden tahribatı durdurduk. İstanbul'da yeniden dirilişin, inşanın, imarın kapılarını kontrollü bir şekilde araladık. İstanbul'a çok hizmet etmenin gururu içindeyiz. Ama İstanbul'a çok hizmet etmenin de aşkı, heyecanı, sevdası içindeyiz. Başlattığımız nice proje var, İstanbul'da başlayacağımız nice proje var. İstanbul'a kazandırdıklarımızdan çok daha fazla kazandıracaklarımız var. İnşallah İstanbul'u yarınlara, geleceğe hazırlamaya devam edecek, İstanbul'u İstanbul olarak, şehirlerin annesi olarak muhafaza etmeyi sürdüreceğiz."

Yeniden AK Parti İBB Başkan adayı olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkanı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerden bu yana İBB Başkanlığını yürütüyor.