loading.gif
mobile-banner-bg

Silahları Dili Sona Erecek

...
09 Mart 2015 - Pazartesi

Silahları Dili Sona Erecek

Siyasi Ana Gündem maddemiz olan silahların bırakılması ve çözüm sürecinin kısa özetinin Türkçe ve İngilizce olarak yayınladık.

 

THE WEAPON LANGUAGE WILL END
By the help of the last declarations there will be no more problems among Turks, Kurds, Sunni etc... In Turkey weapon language, violence will end. There will be a new way of democracy and policy. In history some events explain very well that in September the 12th,1980 Turkish military authorities dictated a coup constitution. In September the 12th, 2010 that constitution was changed. A democratic constitution came front.

Now we are in a term that is called solution period and the previous term has replaced itself with a new democracy term. It embraces all the people in country. The culture of military coup in February the 28th 1997 has transformed to democracy culture in February the 28th 2015.

 

SİLAHIN DİLİ SONA ERECEK

Türlü badirelerden, kumpaslardan geçerek, son açıklamalarla yeni bir zemine oturan çözüm süreciyle, artık bu ülkede Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi ayrımları hiçbir şekilde bu milletin fertleri arasında nifak tohumu olacak şekilde kullanılamayacaktır. Türkiye’de şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır.

Tarihteki tevafuklar şunu çok güzel ifade ediyor ki; 12 Eylül 1980 de Türkiye’ye bir devrim, bir darbe anayasası dikte ettirilmişti. 12 Eylül 2010’da o darbe anayasası değişti, demokratik bir anayasanın önü açıldı. Şimdi de 28 Şubat 1997’deki o dışlayıcı darbe kültürünün yerini, 28 şubat 2015 silahı terk etme ve demokratik siyasete davetin söz konusu olduğu açıklamalar ile bütün vatandaşları kucaklayan çözüm süreci almış oldu.